Társaságunk profilja

Történetünk

Slovenská Grafia társaságunk eredeti megnevezése 1921-től, ezidő óta Szlovákia legnagyobb hagyományokkal rendelkező nyomdája vagyunk. Dr. Milan Hodža – a Csehszlovák Köztársaság első szlovák miniszterelnöke – nyomdánk megalapítója és az első igazgatótanács elnöke volt. 1935-ben nyomógépeink nyomtatták ki az első színes publikációt a Matica Slovenská részére. 1936-ban vezettük be a mélynyomógépes, majd két évvel később az ofszet technológiát. A rotációs nyomtatás hagyományai 1956-ig nyúlnak vissza, amikor az első rotációs mélynyomógépes és ofszet berendezések üzembe helyezésével megkezdődött a színes képesújságok gyártása. 1971-ben épült jelenlegi gyárunk Pozsonyban. 1997-től bevezettük a filmmentes nyomtatási forma készítést mélynyomógépes technológiára – CTG és 2000-ben rotációs ofszet technológiára is – CTP. A 2012.-es év végén 55 év után befejeződött nyomdánkban a rotációs mélynyomás. A Slovenská Grafia Rt. a Grafobal Group tagja, mely a legjelentősebb vállalkozói csoportosulás a csomagolóanyagok, nyomdaipar, terjesztés valamint a média terén.

Technológiai berendezések

Hardware valamint software felszereltségünk lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt és adatátvételt a világ minden részéről. Szlovákia egyetlen olyan nyomdája vagyunk, melynek azonnali potenciális óránkénti kapacitása 12 millió A4-es oldal, ennek köszönhetően az európai élvonalba tartozunk. 

Stratégiánk szakszerű és rugalmas szolgáltatásnyújtás a formátumok teljes variabilitásával, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak. Ennek megfelelő berendezéseink minősége az előkészítés, nyomtatás valamint a kötészeti műveletek terén. Az előkészítés hardware illetve software színvonala lehetővé teszi nagykapacitású FTP szerverek segítségével a gyors adatátvételt. A nyomóforma-készítési eljárásnál CTP technológiát alkalmazunk, mely a reprodukció csúcsminőségét garantálja. 

Alapvető fontosságú gyártási berendezéseink az rotációs ofszet nyomógépünk KBA Compacta 918 (72 álló A4 formátumú oldal, illetve a 84 fekvő csökkentet formátumú oldal nyomását), Lithoman IV (64 old. A4), Lithoman III (48 old. A4), Lithoman III (32 oldal A4), Polyman (16 oldal A4). Rotációs gépeink a választott formátumok és terjedelmek nagy variabilitását teszik lehetővé. A nyomda gépparkját 2 íves nyomdagép gazdagítja. Egyik a csúcsminőségű 5 színű Heidelberg Speedmaster CD 105, amely lehetővé teszi a in-line lakkozást ill. B1 formátum nyomtatását. Másik íves nyomdagép pedig a csúcsteljesétményű 5 színt nyomó KBA Rapida 105-5, mely B1 formátum nyomására képes, valamint integrált UV lakkozási lehetőséggel rendelkezik. A nyomdagép óránkénti sebessége 18 000 fordulat/ óra. A íves nyomdagépek alkalmasak az igényes lakkozott lapok borítójának ill. szórólapok és katalógusok nyomására. 

A 2011 és 2012es évben telepített nagykapacitású rotációs ofszetgépeink a Lithoman III (48old. A4) és Lithoman IV (64old. A4) a Manroland AG cégtől 6 millió A4es óránkénti potenciális kapacitással a legmodernebb gyártási technológiák felhasználásával a legfejlettebb nyomdagépek közé tartoznak mint a minőségi mint a mennyiségi termékek automatikus előállításában. Mindkét nagy teljesítményű nyomdagép nagy és közepes példányszámú színes folyóiratok és kereskedelmi nyomtatványok nyomására alkalmas.

Kötészeti részlegünkön három Müller Martini irkafűző, szélvágóművel ellátott gépsor üzemel, ezeken a gépsorokon meghatározatlan helyre történő behúzásra és fedélfelrakásra, van lehetőség. A termékek egyenkénti fóliázását is vállaljuk. A 2007-es évben üzembe volt helyezve a Ferag UniDrum magas minőségű dobos irakfűzőgép, melynek a gyártási teljesítménye 34 000 db/óra. A ragasztottkötést a Kolbus cégtől származó gépsoron realizáljuk, mely a legmodernebb technológiát képviseli saját kategóriában. Modern gépsor, mely műszaki felszereltségével egyedülálló a szlovák piacon, egyidejűleg három különböző behúzás elhelyezését valamint egy termékminta on-line beragasztását teszi lehetővé az egyes ívek közé. A gép teljesítménye 8 000 példány/óra, valamint 2 től 70 mm ig terjedő gerincvastagságot tesz lehetővé.

Az ügyfélorientált társaság

A Slovenská Grafia nyomda tevékenységének jellege alapján kereskedelmi társaság. Felismerjük, és meghatározzuk ügyfeleink igényeit, és minőségi szolgáltatást biztosítunk számukra. Így értük el stabil pozíciónkat az európai nyomdaiparban és integrálódtunk az elismert nemzetközi kiadóházak és befolyásos nyomdák erős egységébe közvetlenül, illetve közvetve: nagy nyugat-európai nyomdák alvállalkozójaként.

Referenciáink

Legnagyobb ügyfeleink közé tartozik a Burda Verlag Osteurope és a Ringier Axel Springer Slovakia valamint a Ringier Axel Springer Česká republika, a Sanoma Budapest, az Ringier Budapest, a Spoločnosť 7 Plus, a Astrosat, a Weekend Magazin és nem utolsó sorban a Bauer Media. A kereskedelmi nyomtatványok szegmensében olyan áruházláncokkal működünk együtt mint a Kika, Nay, Billa, Lidl, Jysk, Douglas, Datart és Metro Cash and Carry. Katalógusok nyomásában olyan cégekkel működünk együtt mint a Otto Group, Halens, BonPrix, Bakker, Unito, és számos nevezetes utazási irodával.Slovenská Grafia a.s., Pekná cesta 6, 834 03 Bratislava
T + 421 2 49 49 31 11 | F + 421 2 49 49 35 00
E grafia@grafia.sk | W www.grafia.sk